STACEY KENT & DANUBIA ZENEKAR

A BRAZILIAN NIGHT

2023.05.17. 20.00

Erkel Színház

Jegyár | 6.990 Ft | 10.990 Ft | 14.990 Ft | 16.990 Ft | 19.990 Ft

Stacey Kent jazz énekesnő, akiért milliók rajonganak világszerte 2023-ban egy különleges, brazil stílusú koncerttel érkezik Budapestre. Több mint ötven ország színpadán állt már. Grammy-díj jelölés, milliós számban eladott albumok és teltházas koncertek jellemzik pályáját. Stacey Kent dalainak többségét szaxofonos férje, Jim Tomlinson szerezte. Dalszövegíróként angol, francia és portugál írókkal is dolgozott, de a Nobel-díjas író Kazuo Ishiguro is írt számára szövegeket.

Kazuo Ishiguro szerint: „Stacey énekhangja nem hagyja elfeledni, hogy a dalok emberekről szólnak. A dalok főszereplői annyira életre kelnek hangjától, hogy néha emlékeztetned kell magadat arra, hogy csak hangok szólnak a lemezről. Ugyanazt teszi a hangjával, mint a legkiválóbb színészek a filmvásznon, amikor a személyiség és az érzések összetett árnyalatait jelenítik meg arcuk és testtartásuk finom rezdüléseivel. Ő korunk nagy jazz dívája”.

Stacey Kenthez budapesti koncertjén a Danubia Zenekar csatlakozik, akiknek közös álma: összehozni az embereket, akik térben, világnézetben, korban távol állnak egymástól, összekötni őket egy közös szenvedély erejével, a zene iránti rajongással.