MOGYORÓ KORNÉL & PAPESCH PÉTER FEAT. ALEKS MASLAKOVS

2024.05.10. 20.00

Magnet Közösségi Ház

Jegyár | 3.600 Ft

Mogyoró Kornél multi-ütőhangszeres és Papesch Péter basszusgitáros egyedi hangszereléssel, elképesztő virtuozitással és muzikalitással kápráztatja el a közönséget. Olyan több százéves múltú ütőhangszerek mellett, mint a cajon, a bongo, a maracas, vagy a kalimba – steel drum, a modern handpan, és a Roland HPD-20 elektronikus ütőhangszer is szerepet kapnak Mogyoró hangszerparkjában. Papesch pedig a basszusgitár mellett a szintén ritkaságnak számító tenor basszusgitár húrjait is megpengeti. Ezen az estén keverednek az ősi ritmusok a mai zenei irányzatokkal, a legmodernebb technikai eszközök segítségével és persze a kiváló zenészek tolmácsolásában.

A koncerten társuk lesz Aleks Maslakovs lett harmónikaművész.

Aleks Maslakovs 1985-ben született Daugavpilsben (Lettország). 8 éves korában kapta első akkordeonleckéit. Tehetsége miatt 10 éves korában beválasztották az előkészítő tanfolyamra, majd a Daugavpilsi Zenei Főiskolán (Lettország) Valerij Hodukinnál tanult harmonikázni, karmesterséget, hangszerelést és együttesvezetést.

Tanulmányai alatt több nemzetközi versenyen is díjazott volt. Aleks rengeteg színpadi tapasztalatot szerzett a lett televízióban való szereplésekkel. 

Harmonika tanulmányait Hugo Noth és Hans Maier professzoroknál a „Hochschule für Musik Trossingen”-ben (Németország) folytatta. ahol zongorát, dobot és zeneelméletet is tanult.

2006-ban Aleks megalapította az „Accordion Jazz Project D’ACCORD” nevű projektet, amely tökéletes platformot biztosít a zeneszerzői és hangszerelői kísérletezéshez.

2014-től Aleks a stuttgarti „Open World Stage Workshop” zenekarban (Forum der Kulturen) játszott. Ebben a projektben együtt dolgozott Jorge Pardoval, Theodosii Spassovval és Trilok Gurtuval is.

2014 óta Victoria Accordions támogatottja

Multi-percussionist Kornél Mogyoró and bassist Péter Papesch dazzle the audience with their unique instrumentation, amazing virtuosity and musicality. In addition to percussion instruments with a centuries-old history such as the cajon, the bongo, the maracas, the kalimba – steel drum, the modern handpan and the Roland HPD-20 electronic percussion instrument, Mogyoró’s instrumentarium also includes a number of other instruments. Papesch also plucks the strings of the equally rare tenor bass guitar. This evening will mix ancient rhythms with modern musical trends, using the most modern technical equipment and, of course, interpreted by excellent musicians.

They will be accompanied by Aleks Maslakovs, Latvian harmonica player.