VERONAKI

2024.05.01. 10.00

EÖTVÖS 10

INGYENES

Regisztáció: veronakikoncertregisztracio@gmail.com

Egy jegy, két koncert

  • Tóth Viktor: Magyar népmesék szaxofonnal
  • Veronaki


Barangolás a hangok erdejében
Ez a különleges és exkluzív műsor kifejezetten a Jazzfest Budapest alkalmára készült.

A közönség ezen a koncerten nem “csak” a kedvenc Veronaki dalokat ízlelheti meg, hanem egy izgalmas játékon keresztül a hangszerek funkciójába és a hangok, ritmusok világába is betekintést nyerhet.

A koncerten a Veronaki muzsikusai igazán nagy terjedelmű szárnyalással, bontják ki hangszerük hangját.

A koncert 60 perces és 3-100 korig ajánljuk.

„A Veronaki zenéje nekem a családról szól, és azt szimbolizálja, hogy ha elültetünk egy magot, és azt gondozzuk, erdő lesz belőle. Erdő, amely táplálékot, levegőt, hajlékot ad a benne élőknek. Szeretem ezt az erdőt, s szeretném, hogy egyre többen gondozzuk és egyre nagyobb legyen”  Tarján Veronika

A Veronaki zenekart Tarján Veronika énekes, meseíró és Mogyoró Kornél ütőhangszeres, zeneszerző alapította. A zenekart népszerű és nagyszerű zenészek alkotják és teszik különlegessé. A Veronaki mesés világa Tarján Veronika meséiből és szövegeiből építkezik és alkot egy teljesen egyedülálló zenei világot, amit a gyermekek és a felnőttek is örömmel hallgatnak. 

A zenekar célja, hogy családoknak szóló igényes, szerethető zenét alkossanak. Szem előtt tartják azt is, hogy mire ez a generáció felnő, igényes művészeti alkotásokra nyitott, zeneértő, zeneszerető közönség legyen. A Veronaki zenéje által olyan zenei stílusokat, fordulatokat ismerjenek meg, amitől hallásuk kifinomul, zenei intelligenciájuk fejlődik. 

A Veronaki zenei palettája rendkívül színes. Jellemző, hogy egy dalon belül jelennek meg népzenei és könnyűzenei elemek, ezt eredményezi az is, hogy a tagok zenei világukban kötődnek a különböző népek muzsikáihoz legyen az afro, balkáni, erdélyi vagy akár blues zene.