SINNOI

2024.05.10. 19.00

 

Trafó

EGY JEGY, KÉT KONCERT

SINNOI

MOSES YOOFEE TRIO

Jegyár | 9.990 Ft

Helyfoglalás érkezési sorrendben

A koreai zene új útja

„A SINNOI egy csodálatos meglepetés. Csak figyeljük, ahogy ez az egyedülálló zenekar a következő évtizedben világszerte életben- és virálisan is terjedő kultikus jelenséggé válik.” – Max Reinhardt (Soho Radio)

A SINNOI tagjai: Wonsool Lee bőgős, aki meghatározó jelenség a koreai jazz színtéren; Bora Kim, aki széles zenei skálán mozog a gyeonggi minyo (koreai népdal) és a jeongga (koreai hagyományos ének műfaj) között; Godam, az elektronikus hangzás művésze és Nayeon Lee, piri- és taepyeongso játékos.

A jazz, a koreai tradicionális zene és az elektronikus hangzás egyedülálló kombinációja hozza létre a SINNOI hangzását, amely valóban eredeti és kivételes, azáltal, hogy elmossa a műfajok közötti határokat és integrálja a különböző elemeket egymással.

A SINNOI, vagy más néven SINAWI, a sámánisztikus zenéből, az egyik legrégebbi hagyományos koreai zenei műfajból ered, és amelyet egy hangszeres együttes ad elő. Ez a forma elsősorban a különböző zenei jellemzőkkel rendelkező hangszerek közötti harmónia elérésére összpontosít. Amint azt a zenekar neve is jelzi, a SINNOI elsősorban arra törekszik, hogy három különböző zenei összetevőből – koreai népzene, jazz és elektronikus hangzás – új variációkat mutasson be.

Bora Kim – ének
Wonsool Lee – nagybőgő
Godam – elektronikus hangzás
Nayeon Lee – piri, taepyeongso, és saenghwang

A koncert a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Koreai Kulturális Központ és az NKA támogatásával, valamint a Jarasum Jazz Festival partnerségével valósul meg.

The new way of Korean music

„SINNOI is a wonderful surprise. Just watch this unique band become a cult phenomenon that will live and go viral worldwide in the next decade.” – Max Reinhardt (Soho Radio)

The members of SINNOI are: bassist Wonsool Lee, a dominant figure on the Korean jazz scene; Bora Kim, who ranges musically from gyeonggi minyo (Korean folk song) to jeongga (Korean traditional vocal genre); Godam, an artist of electronic sound; and Nayeon Lee, a piri- and taepyeongso player.

The unique combination of jazz, Korean traditional music and electronic sound creates a sound for SINNOI that is truly original and exceptional, by blurring the boundaries between genres and integrating different elements together.

SINNOI, also known as SINAWI, originates from shamanistic music, one of the oldest traditional Korean music genres, and is performed by an instrumental ensemble. This form focuses primarily on achieving harmony between instruments with different musical characteristics. As the name of the ensemble suggests, SINNOI primarily strives to present new variations of three different musical components – Korean folk music, jazz and electronic sound.

Bora Kim – vocals
Wonsool Lee – double bass
Godam – electronic sound
Nayeon Lee – piri, taepyeongso, and saenghwang

 

This performance was supported by the “Traveling Korean Arts” project of the KOFICE (Korean Foundation for International Cultural Exchange).