Trevor Watts Eternal Triangle

2024.05.15. 20.00

LUMEN

Jegyár | 5.990 Ft

Trevor Watts a 60-as évek eleje óta van a pályán, és ez idő alatt mindig a jazz és az improvizációs zene élvonalába tartozott. Fontos zenekarok alapítótagja volt, így pl. a Spontaneous Music Ensemble, az Amalgam, a London Jazz Composers Orchestra, a Splinters.Olyan fontos fesztiválokon lépett fel, mint például a San Francisco Jazz Fest, a Vancouver Jazz Fest, a Seattle Jazz Fest, a Berlin Jazz Fest, a London Jazz Fest, a Singapore Arts Fest, a Glastonbury Fest, vagy a Womad.
Watts fellépett többek között Archie Shepp, Steve Lacy, Steve Swallow, Don Cherry, Dave Holland, Rashied Ali társaságában.
Trevornak van egy régóta létező improvizatív duója Veryan Weston zongoristával és egy másik, nagyon különböző duója Jamie Harris ütőhangszeressel, amely elsősorban ritmikai és dallami ötleteken alapul.
Ebből a két különleges és különböző duóból alakult meg Watts legújabb, ETERNAL TRIANGLE nevű projektje. Minden kompozíció más és más, és soha nem mulasztják el, hogy a közönség érdeklődését elnyerjék, akárhányszor koncerteznek.

Trevor Watts – szaxofon
Veryan Weston – billentyűs hangszerek
Jamie Harris – ütőhangszerek

Trevor Watts has been on the scene since the early 1960s and has always been at the forefront of jazz and improvisational music. He has been a founding member of important bands such as the Spontaneous Music Ensemble, Amalgam, the London Jazz Composers Orchestra, the Splinters, and has performed at major festivals such as the San Francisco Jazz Fest, the Vancouver Jazz Fest, the Seattle Jazz Fest, the Berlin Jazz Fest, the London Jazz Fest, the Singapore Arts Fest, the Glastonbury Fest, and the Womad.
Watts has performed with Archie Shepp, Steve Lacy, Steve Swallow, Don Cherry, Dave Holland, Rashied Ali, among others.
Trevor has a long-standing improvisational duo with pianist Veryan Weston and another very different duo with percussionist Jamie Harris, based primarily on rhythmic and melodic ideas.
It is from these two unique and different duos that Watts’ latest project, ETERNAL TRIANGLE, has emerged. Each composition is different and they never fail to capture the audience’s attention whenever they perform.

Trevor Watts – saxophone
Veryan Weston – keyboards
Jamie Harris – percussion