RYMDEN

2024.05.09. 19.00

Trafó

EGY JEGY, KÉT KONCERT

GARY HUSBAND & TÁLAS ÁRON FEAT. EGYED BEA

RYMDEN

Jegyár | 14.990 Ft

Helyfoglalás érkezési sorrendben

A díjnyertes norvég zongorista, Bugge Wesseltoft arra vágyott, hogy zongoratrióban játszhasson. Az „európai jazz, mint saját művészeti forma” támogatójaként valami olyanra vágyott, ami közel áll az ő érzéseihez és a zenei kifejezésmódjához. Így esett a választása két barátjára, akik az európai jazz innovatív erejét képviselik, Magnus Öströmre és Dan Berglundra.

Az e.s.t. (Esbjörn Svensson Trio) és a Bugge’s New Conception Of Jazz nevű együtteseikkel a három hasonlóan gondolkodó művész párhuzamos zenetörténetet teremtett, amely a 90-es évek közepéig nyúlik vissza. Mindkét világszerte turnézó formáció új, friss hangzással, a kísérletezésre nyitottsággal mutatkozott be a nemzetközi színpadokon. Az eredmény egy olyan nemzetközi zenei mozgalom lett, amely a jövő generációinak inspirációjává vált.
Wesseltoft a Jazzland nevű művészplatformjával és lemezkiadójával úttörő volt és ma is fontos támogatója a skandináv jazz modernizálásának.

Az új trió, a RYMDEN zenéje három elemre épül: melankolikus és atmoszférikus dalszerzés, drámai töltésű ritmusok és virtuózan játszott jazz a legmagasabb szinten. Ebben az új zenekari formációban a modern jazz, Bach, a filmzene, sőt a rockzene hatásai is jól hallhatóak, egymásba fonódva egy érett, nyugodt koncertélménnyé.

Bugge Wesseltoft – zongora, billentyűs hangszerek
Dan Berglund – bőgő
Magnus Öström – dobok