Victor WOOTEN & THE WOOTEN BROTHERS

2024.05.15. 20.30

Erkel Színház

Jegyár | 6.990 Ft | 11.990 Ft | 15.990 Ft | 16.990 Ft | 18.990 Ft

A világ egyik – ha nem „a” – legjobb basszusgitárosa, a hangszerét elképesztő lazasággal kezelő, új játéktechnikákat kitaláló, ötszörös Grammy-díjas Victor Wooten hosszú évek után ismét a testvéreivel tér vissza Budapestre.  The Wooten Brothers együtt a tapasztalat, az eredetiség és a zenei szakértelem elképesztő szintjét hozza a színpadra.

A Wooten Brothers több mint öt évtizede a létező leginnovatívabb zenekarok közé tartozik, és együttesen az egyik legtehetségesebb és legdinamikusabb testvérpárként ismertek, akit a világ valaha ismert. A zenekar egy önálló egység, amely a következőkből áll (a legidősebbtől a legfiatalabbig): Regi gitáros/énekes; Roy dobos/énekes; Joseph billentyűs/énekes; és Victor basszusgitáros/énekes.

2024 tavaszán a Wooten Brothers a világot járja vadonat új, és a 1970-es és 80-as években komponált dalaikkal. Az új zene a múlt és a jelen hatásainak keveréke; jazz, funk, soul, R&B, és még sok más, olyan módon összeszőve, ahogyan azt csak a testvérek tudják produkálni. A régi számok, amelyeket nemrég fedeztek fel a testvérek archívumában, a fiatal csapat fejlett zeneiségét, harmóniáit és dalszerzői képességeit mutatják meg.

Roy és Victor a Bela Fleck and the Flecktones nevű supergroup alapító tagjai lettek, míg Joseph a Steve Miller Bandhez csatlakozott. Mindegyik testvérnek sikerült zenei elfoglaltságot találnia, de soha nem veszítették el a szomjúságukat és a vágyukat, hogy együtt zenéljenek, mint The Wooten Brothers. Most eljött az idő!

Victor Wooten – basszusgitár
Regi Wooten –gitár
Roy Wooten – dobok
Joseph Wooten – billentyűs hangszerek