SNÉTBERGER FERENC & ANDERS JORMIN

2024.04.28. 20.30

Erkel Színház

Jegyár | 6.990 Ft | 9.990 Ft | 12.990 Ft | 14.990 Ft | 16.990 Ft

Egy különleges este a húrok bűvöletében

Snétberger Ferenc zenészi karrierje közel négy évtizede tart, és lendületéből mit sem vesztett. A kezdetektől egy saját hangzást keresett, egy összetéveszthetetlen, bensőséges hangot, amelyben a klasszikus zenei előképzettség, a roma hagyomány, a flamenco és a jazz egyszerre van jelen. Ez az egyedi hangzás emelte ki őt a zsúfolt világmezőnyből, olyan nevek kollegiális társaságát kiérdemelve, mint Bobby McFerrin énekes-mágus, a legendás basszusgitáros Richard Bona, a német trombitás Markus Stockhausen és az olasz dobos fenomén Paolo Vinaccia.

Az egyetlen magyar jazz zenész, akinek a lemezei annál az ECM kiadónál jelennek meg, ahol többek között Keith Jarrett, Anouar Brahem és Jan Garbarek felvételei.

Ezen a különleges estén az, a szintén az ECM kiadónál lévő svéd bőgős, Anders Jormin lesz a társa a színpadon, aki többek közt Charles Lloyd, Tomasz Stanko és Bobo Stenson zenésztársa volt. Így nyilatkozik magáról: „Művészként mindig is az volt a célom, hogy egyszerűen megtaláljam és felfedezzem a saját természetes hangomat, a hangszeremen való játékom saját koncepcióját és a zenémet azon a nagyon nagyvonalú, de mégis stílusalapú területen belül, amelyet „improvizatív zenének” nevezünk.”