Sunrise Trio

SUNRISE TRIO

2024.05.01. 16.00

Trafó

Jegyár | 6.990 Ft

 

1 jegy, 3 koncert

COLTRANE LEGACY

IOANNIS VAFEAS QUARTET (CY)

Helyfoglalás érkezési sorrendben

A Sunrise Trio egy modern jazz trió, amely zökkenőmentesen navigál a meghittség, a csend és az erőteljes energia pillanatai között. Ez egy dinamikus zenei utazást eredményez, amely rengeteg teret ad az együttes játéknak és az improvizációnak.

A Sunrise Trio tagjai a zenei határok tágítása iránti közös szenvedélyükkel ötvözik különböző hátterüket és tapasztalataikat. Olyan stílusokat fedeznek fel, amelyek a metál, a funk, a soul és a rock elemeivel túlmutatnak a jazzen. Bill Evans, Brad Mehldau, Ahmad Jamal és Esbjörn Svensson híres zongoratriói, valamint olyan zenekarok, mint a Rammstein és a Red Hot Chili Peppers hatására a Sunrise Trio más hangzást hoz létre. A különböző hatások fúziója a kortárs jazz innovatív megközelítését eredményezi, amelyben a zenei hozzáférhetőség fontos szerepet játszik.

A zenekar jelenlegi projektje, a „Silent Film meets Modern Jazz” bemutatja a Sunrise Trio képességét a vizuális történetmesélés és a zene világának egyesítésére. Ebben a projektben a Sunrise: A Song of Two Humans című ikonikus némafilmhez komponáltak zenét. Kompozícióikkal új életet lehelnek ebbe a klasszikus filmes remekműbe. A hang és a kép kombinálásával még nagyobb érzelmi mélységet adnak a színészi játéknak, és a közönséget egy egyedülálló audiovizuális élményben részesítik.

Jonas Nieuwenbroek – dobok
Martijn Hak-  zongora
Jurriaan de Kok – nagybőgő

A koncert a Budapesti Tavaszi Fesztivál és az NKA támogatásával, valamint a World Jazz Network partnerségével valósul meg.

The Sunrise Trio is a modern jazz trio that seamlessly navigates between moments of intimacy, silence and powerful energy. This results in a dynamic musical journey with plenty of room for ensemble playing and improvisation.

The members of the Sunrise Trio combine their diverse backgrounds and experiences with a shared passion for pushing musical boundaries. They explore styles that go beyond jazz with elements of metal, funk, soul and rock. Influenced by the famous piano trios of Bill Evans, Brad Mehldau, Ahmad Jamal and Esbjörn Svensson, as well as bands like Rammstein and the Red Hot Chili Peppers, the Sunrise Trio creates a different sound. The fusion of different influences results in an innovative approach to contemporary jazz in which musical accessibility plays an important role.

The band’s current project „Silent Film meets Modern Jazz” showcases the Sunrise Trio’s ability to fuse visual storytelling and the world of music. In this project, they composed music for the iconic silent film Sunrise: A Song of Two Humans. Their compositions breathe new life into this classic cinematic masterpiece. By combining sound and image, they add even greater emotional depth to the acting and provide the audience with a unique audiovisual experience.

Jonas Nieuwenbroek – drums
Martijn Hak- piano
Jurriaan de Kok – double bass