ROBIN McKELLE | IMPRESSIONS OF ELLA

2024.10.24. 20.30

EIFFEL MŰHELYHÁZ

Jegyár | 4.990 Ft | 6.990 Ft | 9.990 Ft | 12.990 Ft | 14.990 Ft

A country zenétől a rhythm and blues-ig Robin McKelle egy egész életpályát futott be, felfedezve az amerikai zene gazdagságát. Az Impressions of Ella című albummal McKelle visszatér a hagyományos jazz gyökereihez, amiben igazán otthonosan mozog.

A 2006-os debütáló album, az Introducing Robin McKelle a swing-korszak egy tucatnyi, örökéletű sztenderdjét kínálja („Come Rain or Come Shine”, „Night and Day”, „On the Sunny Side of the Street”). Legújabb projektjéhez McKelle egyetlen forrásból és talán legnagyobb művészi hatásából, Ella Fitzgeraldból merít. 

„Az Ella zenéjének koncepciója azért jött létre, mert elsőként ő vezetett be a vokális jazzbe. Annyi mindent tanultam az énekléséből – a swing-érzés és az éneklése stílusa rezonál bennem”.

Az Impressions of Ella egy kicsit idősebb és sokkal bölcsebb McKelle-t prezentál. 18 évvel az első albuma után, végre úgy érzi, készen áll arra, hogy megbirkózzon a jazz standardek mögött rejlő érzelmi súllyal. 

„A hangom megérett, és nőként is sokat fejlődtem. Úgy éreztem, hogy életem egy olyan pontján vagyok, ahol a dalszövegek rezonálnak rám, és el tudom énekelni ezeket a történeteket, mert átéltem őket. Nem úgy, mint egy 20 éves énekesnőként, aki nem igazán értette volna meg, talán mert még nem volt részem szerelem elvesztésében, vagy igaz szerelemben az életemnek azon a pontján. Úgy éreztem, hogy a mostani koromban és az érettségemmel készen állok arra, hogy visszatérjek ehhez a zenéhez és ehhez a repertoárhoz.”