BABINDÁK | JUHÁSZ | PAPESCH | PETTIK

2024.05.02. 20.00

MAGNETHÁZ

Jegyár | 4.200 Ft

Babindák-Juhász-Papesch-Pettik nevű formáció friss szín a jazz-világzene palettáján. E műfajok ismerőinek nem kell bemutatni a zenekar tagjait, mindannyian meghatározó arcok. Akik esetleg nem hallottak még róluk, azoknak csak annyit, hogy valószínűleg nem túlzás ez esetben az elcsépelt ámde találó „supergroup”kifejezést használni. 

Elképesztő és virtuóz improvizációkkal,  átszőtt barangolás a két műfaj határán.

Babindák István: klarinét, szaxofon

Juhász Gábor: gitár

Papesch Péter: basszusgitár

Pettik Ádám: peckdrum 2.0 

A Peckdrum egy speciális ütőhangszerkészlet egyetlen hangszerbe álmodva, melyen kézzel és/vagy söprűvel lehet játszani egyszerre cajun, framedrum, vagy tapan de a pedáljai és cintányérjai segítségével akár dobfelszerelésként is megállja a helyét. Szokatlan hangkészletével egészen különleges atmoszférát teremt amiben ötletdús vidám lubickolás zajlik, persze a társulat tagjai, szerzői vénájukat sem hagyják kihasználatlanul.

The Babindák-Juhász-Papesch-Pettik formation is a fresh colour on the jazz-world music palette. Those familiar with these genres need no introduction to the members of the band, all of whom are major faces. For those who may not have heard of them, it is probably not too much to use the trite but apt term ‘supergroup’.

An amazing and virtuosic improvisation, a roaming on the border between the two genres.

István Babindák: clarinet, saxophone
Gábor Juhász: guitar
Péter Papesch: bass guitar
Ádám Pettik: peckdrum 2.0