„Az időm nagy részét zeneszerzéssel töltöm”

Tom Kennedy a világ egyik legjobb akusztikus és elektromos basszusgitárosa. Kilenc évesen kezdett akusztikus basszusgitáron játszani, amikor bátyja, a jazz-zongorista Ray Kennedy hazavitt egy nagybőgőt. Olyannyira jól sikerült az első próbálkozás, hogy hamarosan nemzetközileg elismert előadókkal találta magát egy színpadon. Kennedy tizenhét évesen ismerkedett meg az elektromos basszusgitárral. 1984-ben New Yorkba költözött, hamarosan pedig világhírűvé vált. Számos világklasszissal turnézott együtt, mások mellett Bill Connors-szal és Michael Breckerrel a méltán népszerű jazz-fúziós zenekarban, a Steps Aheadben. Kennedy továbbá olyan világhírű zenészekkel lépett színpadra és készített közös lemezt, mint Simon Phillips, Steve Gadd, Frank Gambale és Ricky Lawson.

„Az időm nagy részét zeneszerzéssel töltöm, így csak ritkán és keveset hallgatok zenét. Most azonban újra elővettem néhány funk és R&B felvételt, amelyeken felnőttem a hetvenes években. Úgy tűnik az a fajta hangzásvilág visszaköszön az általam írott zenékben is” – mondta Tom Kennedy.

Mit, miket hallgatsz mostanában?

„Az időm nagy részét zeneszerzéssel töltöm, így csak ritkán és keveset hallgatok zenét. Most azonban újra elővettem néhány funk és R&B felvételt, amelyeken felnőttem a hetvenes években. Úgy tűnik az a fajta hangzásvilág visszaköszön az általam írott zenékben is”


Melyik az öt kedvenc lemezed?

Határozottan túl sok mélyreható felvétel van ahhoz, hogy csak néhányat válasszak, de itt van 5 az örök kedvenceim listájáról:

Chick Corea/Return To Forever: Light as a Feather

Keith Jarrett: My Song

Miles Davis: At Newport

Elvin Jones – Live at the Lighthouse

Earth Wind & Fire: I Am / All ‘N All

Közelgő események