Aki több évtizede értelmezi újra és újra a fúziós zene definícióját az energikus rock, a jazz, a különböző kultúrák és zenék egymással való találkozásán keresztül.

A fúziós zene határok nélküli lehetőségeket jelent a zenészek számára, egyszeri és megismételhetetlen zenei élmények létrejöttét eredményezve. Gary Husband a zenészek azon ritka egyedei közé tartozik, akik egyaránt nemzetközi hírnévre tettek szert dobosként, zongoristaként és billentyűsként. Husband több évtizede értelmezi újra és újra a fúziós zene definícióját az energikus rock, a jazz, a különböző kultúrák és zenék egymással való találkozásán keresztül.

Szólóalbumai és DVD-kiadásai a szélesebb közönség mellett a kritikusok tetszését is elnyerték. Az elmúlt évtizedekben olyan partnerekkel dolgozott együtt, mint John McLaughlin, Allan Holdsworth, Jeff Beck, Jack Bruce (Cream), Gary Moore (Thin Lizzy), Billy Cobham, Al Jarreau, Mike Stern (Miles Davis), John Wetton (King Crimson), Chris Squire (Yes), Andy Summers (The Police), Steve Hackett (Genesis) vagy Robin Trower (Procol Harum).

Husband ideje jelentős részét továbbra is arra fordítja, hogy világszerte számos zenei stílusban rögzítsen és fellépjen, 2023 áprilisában a JazzFest Budapest vendégeként adott koncertet az Eiffel Műhelyházban, Nguyên Lê oldalán, majd a Dés Free Sounds Quartettel.

Fotó: Kleb Attila

Miket hallgatsz mostanában?

Dave Holland Trio: Triplicate

Allan Holdsworth: Flat Tire (Music for a Non-Existent Movie)

Arto Lindsay: Cuidado Madame

Three Trapped Tigers: Silent Earthling

Béla Fleck, Zakir Hussain, Edgar Meyer: The Melody Of Rhythm (Triple Concerto & Music for Trio)

Karaikkudi Mani, T.A. Kaliyamurthy: Amrutham (Fusion For Freedom)

Miles Davis Quintet: Live In Europe 1967 (The Bootleg Series Vol. 1)

Bill Evans, George Russell Orchestra: Living Time

Melyik az öt kedvenc lemezed?

Miles Davis: A Tribute to Jack Johnson

Stravinsky: Cantata & Mass, Colin Davis, English Chamber Orchestra

Mahavishnu John McLaughlin: My Goal’s Beyond

Michael Mantler: Movies

Joni Mitchell: The Hissing Of Summer Lawns

Közelgő események