PAAL NILSSEN-LOVE CIRCUS

2023.05.04. 20.00

Lumen Cafe

Jegyár | 4.990 Ft

A Paal Nilssen-Love CIRCUS a koronajárvány okozta utazási korlátozások közvetlen következményeként jött létre. Az Oslo World Music Festival felkérte Nilssen-Love-ot, hogy állítson össze egy új zenekart norvégiai zenészekből. Különböző stílusokban jártas zenészekből állt össze a zenekar. A hét egyedi hang közös zenei ötletek és gondolkodásmódok, valamint a zenei szabadság közös értelmezése köré gyűlt össze.

Nilssen-Love komponálta a zenét, de a dalok inkább olyanok, mint a térképek, amelyeken minden zenész szabadon választhat irányt és intenzitást. Nilssen-Love az elmúlt évek etiópiai és brazíliai utazásaiból és tanulmányaiból merít ihletet, emellett régóta vonzódik a mali és szenegáli zenéhez. De minden a tágan meghatározott improvizált zenében gyökerezik. Ez teszi a PNL Circust egy rendkívül kiszámíthatatlan zenekarrá. Élőben nézni őket olyan, mintha cirkuszba mennénk!

Juliana Venter (ének), Thomas Johansson (trombita), Signe Emmeluth (altszaxofon), Oddrun Lilja (el-gitár), Kalle Moberg (harmonika), Christian Meaas Svendsen (nagybőgő és basszusgitár), Paal Nilssen-Love (dobok és ütőhangszerek).