AL DI MEOLA ELECTRIC BAND & MIKE STERN BAND

AL DI MEOLA ELECTRIC BAND & MIKE STERN BAND

2024.11.10. 19.30

Erkel Színház

EGY FERGETEGES GITÁREST

Ezen a különleges estén a gitár két mestere lép fel, Al Di Meola és Mike Stern 36 évvel az utolsó budapesti koncert után visszatér az Al Di Meola Electric Band.

Al Di Meola a jazz-fúzió és a latin jazz kiemelkedő alakja, aki virtuóz gitárjátékával és innovatív kompozícióival vált híressé. Pályafutása során együtt dolgozott olyan legendákkal, mint Chick Corea, Paco de Lucía és John McLaughlin. Szólókarrierje mellett a Return to Forever nevű formáció tagjaként is hatalmas sikereket aratott. Al Di Meola zenéjében mesterien ötvözi a jazz, a latin, a rock és a világzene elemeit, létrehozva egyedi és lenyűgöző hangzásvilágát.

 

Az Al Di Meola Electric Band kivételes tehetségű zenészekből áll, akik mindegyike a maga területén elismert művész. A koncerten Di Meola mellett Elias Tona a basszusgitáron, Carmelo Medina gitáron, Luis Alicea és Gisella Giurfa dobokon, valamint Gumbi Ortiz ütőhangszereken fog játszani. Ez az álomcsapat garantálja, hogy a közönség a legmagasabb szintű zenei élményben részesüljön.

 

Mike Stern a modern jazz és jazz-rock egyik legkiemelkedőbb gitárosa, akinek karrierje során olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Miles Davis, Jaco Pastorius és Michael Brecker. Az évek során saját nevét viselő zenekarával is hatalmas sikereket aratott, lemezei és élő fellépései révén egyaránt. Virtuóz játéka, egyedi hangzása és lenyűgöző technikája miatt méltán tartják a kortárs jazz egyik legmeghatározóbb alakjának.

 

A Mike Stern Band nem csupán Stern briliáns gitárjátékára épül, hanem kivételes tehetségű zenészek egészítik ki. A budapesti koncerten Stern mellett a világhírű dobos, Dennis Chambers, a fenomenális basszusgitáros, Chris Minh Doky, a zseniális szaxofonos, Bob Franceschini és a kiváló gitáros, Leni Stern is színpadra lép. Ez az álomcsapat garantálja, hogy a közönség a jazz-rock legmagasabb szintjén szólaljon meg.

 

Ez a koncert igazi zenei utazás lesz, amely során a közönség megismerheti Al Di Meola és Mike Stern legújabb szerzeményeit, valamint a régi kedvenceket is. Az est folyamán dinamikus improvizációk, fülbemászó dallamok és fergeteges ritmusok várnak mindenkit. És ha szerencsénk van, még egy gitárpárbajra is sor kerü.