JOJO MAYER ME/MACHINE

2025.05.02. 20.30

Eiffel Műhelyház

Jegyár | 6.900 Ft | 9.900 Ft | 16.900 Ft | 20.900 Ft | 24.900 Ft

Jojo Mayer innovatív svájci dobos új projektje, a Me/Machine az emberi erőt a gépi erővel, az analóg dobolást a mesterséges intelligenciával integrálja egy improvizált duóban, ahol a gép az embert, az ember pedig a gépet utánozza.

Sergé „Jojo” Mayer karrierje a 80-as évek elején indult be, amikor 18 évesen helyet kapott Monty Alexander zongorista együttesében. Ezt követően a Screaming Headless Torsos nevű jazz-rock együttesben és az Intergalactic Maiden Ballet nevű fúziós zenekarban folytatta. A 90-es évek elején Mayer Európából New Yorkba költözött, és több különböző művész kísérőzenekaraként dolgozott, mielőtt megalapította a Nerve nevű kvartettet, a zenekart, amelyben Mayer kifejlesztette a fordított technika ötletét, gépi ritmusokat játszott akusztikus dobfelszerelésen.

Jojo Mayer a jazz, a drum’n’bass és a jungle ötvözéséről ismert, az elektronikus zene pedig központi hatással volt rá az elmúlt évtizedekben. A Me/Machine a következő fejezet ebben az ember és gép, gép és ember közötti szerelmi viszonyban.

 

„A ME/MACHINE kezdeti impulzusát egy Brian Enóval folytatott kísérleti felvétel során kapta, nem sokkal a járvány kitörése előtt. Megragadott, hogy a generatív, algoritmikus technológiák és a mesterséges intelligencia milyen hatással lesz a zene és a gondolkodás jövőjére: Ha lenne egy szabad évem, belevágnék ebbe.”

 

És lett…