Szaniszló Richárd - Hands of passion trió feat. Oláh Péter & Lakatos Peczek András

2023.05.16. 20.00

mixát stage

Jegyár | 2.900 Ft

A trió ebben a felállásban egy éve kezdte munkáját. A zenekarvezető, Szaniszló Richárd, aki a közelmúltban lépett fel Gary Burton jazz vibrafonos legendás zongoristájával, Makoto Ozone-nal, szerzeményei hangzanak el, bemutatva, a rá jellemző melodikus, pszichedelikus dallam- és akkord világot. Mellette az improvizatív jazz nagyágyúi, Oláh Péter (bőgő) és Lakatos Peczek András (dob).

Szaniszló Richárd több, mint 25 éve van jelen a jazz életben, azóta szinte minden jelentősebb magyar jazz muzsikussal játszott itthon, mint pl. Kőszegi Imre, Vasvári Pál, Cseke Gábor, Deseö Csaba, Borlai Gergő. Fellépett már David Friedman, Mitchael Stewart és Makoto Ozone mellett is. Jelenlegi hangszerét, David Friedman jazz vibrafonostól kapta ajándékba 2019-ben.

Lakatos Peczek András jazzdobos, partnerei között a hazai jazzélet számos fontos szereplőjét találjuk, mint Oláh Kálmán, Oláh Dezső, Borbély Mihály, Tony Lakatos vagy Szakcsi Róbert.

Oláh Péter bőgős melodikus és virtuóz játékáról híres, a magyar jazz élet egyik legkiválóbb bőgőse. Oláh Dezső és Bágyi Balázs zenekarai mellett számos formáció tagja.