KRIZ

2023.04.26. 20.00

mixát stage

Jegyár | 2.900 Ft

Csapó Krisztián harsonaművész szóló projektje, a KRIZ elsősorban a jazz-funk és a fúziós zene eszköztárából merít, használva az élvonalbeli szólisták adottságait. “The Journey Home” címmel 2022-ben jelent meg a bemutatkozó albumuk, amin olyan neves jazz zenészek közreműködtek, mint a francia basszusgitár virtuóz Hadrien Feraud, a kiemelkedő magyar dobos Borlai Gergő vagy a keresett brit lead trombitás Ryan Quigley.

A nagyrészt saját kompozíciókat felvonultató repertoár amellett, hogy a harsonát, mint szóló hangszert helyezi előtérbe, bátran épít a zenekar többi kiváló szólistájára. A fúvós szekcióban Krisztián mellett Pecze Balázs, a Magyar Rádió Szimfonikus zenekarának trombita szólamvezetője-, valamint Lakatos Soso Sándor, a Bartók Rádió szaxofon versenyének korábbi győztese közreműködik. A ritmusszekció Mike Gotthard gitáros, Tálas Áron zongorista, Gudics Martin basszusgitáros és Gudics Marcell dobos quartetje.

2022-ben “A legjobb élőben előadott produkció” kategóriában Szikra-díjat nyertek.

2023. január 28-án a Művészetek Palotájában adtak teltházas koncertet, a világszerte ünnepelt fiatal kolumbiai zongorista, Jesús Molina vendégszereplésével. 

Csapó Krisztián – harsona
Pecze Balázs – trombita
Soso Lakatos – szaxofon
Tálas Áron – billentyűk
Mike Gotthard – gitár
Gudics Martin – basszusgitár
Gudics Marcell – dob

A program a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Budapest Brand közreműködésével valósul meg.