TOTH & HODEKS’ ART FACTORY

2023.05.06. 22.00

Jedermann

Javasolt támogatás | 2.000 Ft

Kevés annyira karakteres hang van a magyar jazzben, mint Tóth Viktoré, és ez a hang akkor is jelen van, ha az eddigiekkel nem is szembe, de most azoktól jókora távolságot tartva halad a soul, funk és groove-ok segítségével ugyanúgy a pontosan kijelölt irányba. A zene, a jazz szeretete, sőt általában a szeretet és a muzsikusi alázat ez az irány, és közben vannak olyan állomások, mint a szakmaiság, a pedagógia és mentorálás.”

“A dobos – Hodek Dávid a húszas évei elején jár, de már 13 éve Tóth zenésztársa más zenekarokban, emlékszünk, amikor csodagyerekként felbukkant. 

És akkor itt van a családból egy újabb tízéves srác, Hodek Áron. Úgy tűnik, a Hodek névből brand lesz, mert ilyet tényleg ritkán látni. Pici fiú, egy számára készített pici basszusgitárral, ami még így is hatalmas; tele erővel, elszántsággal és valami ki tudja, honnan merített tapasztalattal.” – írta Végső Zoltán.

A Hodek nevet az Egyesült Államokban talán már jobban ismerik mint itthon. Richard Bona, Marcus Miller, a Ghost Notes, Robert Glasper, Benito Gonzales mind a zenei partnereik közé tartoznak. Ezen az estén a három kitűnő improvizatőr különleges koncertjét hallhatjuk.