Baló Sámuel Trió & Ajtai Péter

2023.04.29. 21.00

Jedermann

Javasolt támogatás | 2.000 Ft

Baló Sámuel jazz-zongora tanulmányait Grazban végezte, egy olyan intézményben, amelynek fő profilja a mainstream jazz magas szintű oktatása. Tanára, Olaf Polziehn azonban legalább ekkora hangsúlyt fektetett egy olyan szemlélet közvetítésére, amely a nyitottságra, a zsánerekkel szembeni előítéletek leküzdésére tanít. Ezen tapasztalatokat Baló Sámuel olyan szerzeményekben szintetizálja, amelyekben a hardbop és a modális jazz elemei organikus egységet alkotnak a magyar népzenei motívumokkal.

Saját trióját 2020-ban alapította Richter Ambussal és Miskolczi Márkkal közösen. A repertoár gerincét adó kompozíciók – melyeket főként Baló Sámuel jegyez – teret és szabadságot adnak a rögtönzéshez, valamint a tagok közötti zenei kommunikációhoz, így minden alkalommal máshogy szólalnak meg, más színezetet kapnak, frissek maradnak.

A mai est további különlegességét Ajtai Péter közreműködése jelenti, amely nemcsak színesíti a koncertet és izgalmas bőgő adok-kapok játékokat feltételez, de bőségesen alkalmat ad Miskolczi Márk csellójátékának is.

Richter Ambrus – dob

Miskolczi Márk – nagybőgő, cselló

Baló Sámuel – zongora

Ajtai Péter – nagybőgő

 

A program a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Budapest Brand közreműködésével valósul meg.