SEREI DÁNIEL | REFRECTION

2023.04.29. 20.00

iF

Javasolt támogatás | 2.000 Ft

A Refrection zenekar Serei Dániel Artisjus díjas előadó legújabb projektje. A zenekart vezető dobos, többek között a Budapest Jazz Orchestra, az Oláh Krisztián Quartet és a Pankastic! zenakar koncertjein hallható. 2015-ben a hazai Jazz Combo verseny legjobb szólistája lett, 2017-ben pedig Lakatos Ablakos Dezső Jazz Előadóművészeti Ösztöndíjban részesült.

A Refrection tagjai különböző formációkban már számtalanszor játszottak együtt, de ebben a felállásban most először hallhatóak. A kvintett egy fajta reakció a XXI. század első évtizedeire, a nap mint nap megélt örömteli és traumatikus pillanatokra. Olykor örülünk a technikai fejlettségben és kommunikációs hálózatok rengetegében lubickolva, olykor elbújnánk minden és mindenki elől. A műfaji határok feszegetése és a különféle zenei irányzatok keverése mellett, a zenekar elsősorban a mindennapi szépséget és harmóniát igyekszik zenéjén keresztül megjeleníteni.

Serei szerzeményei mellett, a többi partner kompozíciói és néhány új megvilágításba helyezett jazz standard is helyet kap a műsorban.

Pálmai Panna – ének

Molnár Sándor – szaxofon

Oláh Krisztián – zongora

Fonay Tibor – bőgő, basszusgitár

Serei Dániel – dob, ütőhangszerek

A program a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Budapest Brand közreműködésével valósul meg.