STEVE GADD BAND

2023.11.06. 20.30

Erkel Színház

Jegyár | 6.990 Ft | 9.990 Ft | 13.990 Ft | 15.990 Ft | 17.990 Ft

A jazz- és popvilág egyik legkeresettebb és legnagyobb hatású dobosa, Steve Gadd nyolc év után ismét Budapesten!

Elképesztő stílusérzéke, összetéveszthetetlen lüktetésű és végletekig megbízható játéka miatt Steve Gaddet a legnagyobb sztárok hívják lemezfelvételeikre és koncertturnéikra a hetvenes évek óta. A partnerek listáját vég nélkül lehetne sorolni, köztük van Frank Sinatra, Paul Simon, Al Di Meola, Eric Clapton, Paul McCartney, Chick Corea és David Sanborn is. Dobos nagybátyjának és jazz-szerető édesapjának köszönhetően Steve Gadd már kisgyermekként a legjobb zenészeket hallgathatta élőben. Hétévesen kezdett dobolni, négy évvel később pedig már a legendás trombitás, Dizzy Gillespie mögött játszott egy matinékoncerten.

Három évig az amerikai hadsereg big bandjében játszott, majd New Yorkba költözött, és hamarosan a legkeresettebb stúdiódobossá vált. Azt vallja, hogy a zene műfaj független, a jazz lényege pedig a nyitottság. Ott volt a smooth jazz születésénél, de ő dobolta fel például a szombat esti láz hullámát elindító The Hustle című diszkóslágert is, Paul Simon Fifty Ways To Leave Your Lover című számának Gadd által dobolt intróját pedig minden idők legsikerültebbjei között tartják számon. Chick Corea szerint minden dobos úgy akar játszani, mint Gadd, ugyanis ő tökéletes.

Zenésztársai is fantasztikusak, hiszen Michael Landau pengetett Miles Davisszel, Michael Jacksonnal, a Pink Floyddal és Joni Mitchellel, Walt Fowler trombita játéka Frank Zappa, Ray Charles és a Toto produkcióit gazdagította. Larry Goldings erősítette Pat Metheny, Al Jarreau, Robben Ford, John Scofield és David Sanborn zenekarát, de kísérte Tracy Chapmant és Melody Gardot-t is.

STEVE GADD – dob
MICHAEL LANDAU – gitár
TRAVIS CARLTON – basszusgitár
LARRY GOLDINGS – billentyűk
WALT FOWLER – trombita és szárnykürt