Patricia Barber

2023.11.09. 20.30

Erkel Színház

Jegyár | 4.990 Ft | 9.990 Ft | 11.990 Ft | 13.990 Ft | 15.990 Ft

“Kevés olyan előadó van a jazzben vagy azon kívül, aki olyan következetesen briliáns, mint Patricia Barber” – írta a Jazz Times.

Patricia Barber 1955-ben született Chicago mellett, és a zene természetes úton jött: apja Floyd „Shim” Barber szaxofonos volt, aki időnként játszott Glenn Miller zenekarában, anyja pedig blues énekesnő. Barber karrierjét ragyogóan jellemzi, hogy egyáltalán nem hajlandó kompromisszumot kötni a zenéhez való hozzáállásában. Ő abban a feltérképezetlen kreatív birodalomban létezik, ahol sikeresen dacol a besorolással.

A kortárs jazz egyik poétikus különutas énekesnője Patricia Barber. A melodikus zenei világot sötét tónusú, misztikus alt hanggal és merész zongorajátékkal párosító művész fellépései és új lemezei világszerte eseményszámba mennek.
A járvány miatti hosszú szünet után Patricia Barber újra turnéra indul, amely során immár harmadszor hozza el csodálatos zenei stílusát a magyarországi rajongóinak.

„Dalszerző vagyok, ami nem azonos a költővel. A költészet szenvedély, vezetőm, aki mindig kéznél van, és a legfőbb inspirációm. A zene nyelvével szemben a szavak mindenki számára elérhetőek. Akár a költészetet tanulmányozom akár a zenét, közvetlenül az eredeti forrásból várom az útmutatást. Mivel a költészet zene, és a zene mágikus minőség, így a költészet is az.” – Patricia Barber

 

Patricia Barber – zongora, ének

Emma Dayhuff – nagybőgő

Neal Alger – gitár

Greg Artry – dobok